Инж. Йовев в кръгла маса за инвестиционния процес

Петък, 25 Октомври 2019

„Обмяната на опит между професионалните организации в различните европейски страни и споделянето на добри практики в строително – инвестиционния процес е от особено важно значение не само за развитието на сектора, но и за управлението на държавата.“ Това каза заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев. Той участва в международна кръгла маса на тема „Аспекти и проблеми на строително-инвестиционния процес в Европейските страни“, организирана от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Пред участниците в събитието заместник – регионалният министър подчерта важността и значението на експертното участие на камарата в обсъждането и промените в нормативната база, касаеща строително – инвестиционния процес в България.

По думите му именно форуми като този са необходими на професионалистите в бранша за обучението им през целия живот и за поддържане на тяхната професионална активност. Сред въпросите, дискутирани на кръглата маса бяха задълженията и отговорностите на участниците в процесите на проектиране, контрол и строителство, органите и документите, необходими за съгласуване и издаване на разрешение за строеж, строителна документация, контрол и оценка, въвеждане в експлоатация и други.

Освен членове на български организации от бранша в кръглата маса участваха и представители на сродни организации от Германия, Чехия и Сърбия. Те представиха своя опит и практики в процедурите, свързани със строително - инвестиционните процеси.

Прочетена 130 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.