Приключват отчуждителните процедури по трасето на Е-79

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Напредъка по проект "Модернизация на път I – 1 /E-79/ Видин – Ботевград" бе обсъден на работна среща по инициатива на областната администрация. В нея са участвали представители на общините Видин, Грамада, Димово, Макреш и Ружинци, на Служба по геодезия, картография и кадастър – Видин, директорите на Областно пътно управление-Видин и Областна дирекция "Земеделие" и представител на Гражданско обединение "Единни за промяна", съобщи БНР. Според изпратеното след срещата прессъобщение тя е имала за цел да координира и да ускори дейностите на заинтересованите институции по отчуждителните процедури на обекта, тъй като част от общините срещат трудности при издаване на удостоверенията за наследници, поради промяна собствеността на засегнатите имоти.
Според областната администрация, общините Макреш и Ружинци са приключили с издаването на удостоверенията. В община Грамада е останало да бъде издадено само едно удостоверение, а община Димово е издала над 80% от тях. При част от имотите в община Видин има промяна на собствеността и се извършва прецизна проверка по установяване на собствениците.
Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин, и Областна дирекция "Земеделие“ са поели ангажимент да съдействат при идентифициране на собствениците на поземлените имоти, подлежащи на отчуждаване. В процес на определяне от общините са и площадки за временно съхранение на строителни отпадъци по проекта, се уточнява в прессъобщението.

Прочетена 99 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.