Защо смъртността от коронавируса в Италия е толкова висока?

Понеделник, 16 Март 2020

Средиземноморската диета и ведрия нрав на италианците и този път ще ги изведе от епидемията. Въпреки това именно в дълголетието и желанието им да общуват експертите виждат причините за високата смъртност точно в Италия. Д-р Джовани Реза, директор на отдела за инфекциозни болести в Националния институт по здравето, отдава високата смъртност в Италия на факта, че страната има най-старото население в света след Япония.

Повечето от починалите са възрастни хора със съпътстващи заболявания. По този причина високата смъртност не е изненада, казва и проф. Марина дела Густа от департамента по икономика към Университета на Рединг.

"Малкото, което знаем сега за вируса, е, че при него смъртността е по-висока при възрастните хора, поне това са данните от Китай. Италия е страната с най-възрастно население в Европа. Демографският фактор е по-голям, отколкото на много други места", добавя тя.

Италианците обичат да излизат навън и много се докосват - целуват, прегръщат, докосват, докато говорят. Това обяснява и проф. Дела Густа.

"Междуличностното пространство в Италия е много по-тясно, отколкото в други страни - например във Великобритания или в Ирландия. Италианците имат навика да се целуват, когато се поздравяват", добавя тя.

Хората са навън по това време много повече, отколкото в други части на Европа, където все още е студено.

Освен всичко се появиха и мнения, че причината за болестите са високите честоти на 5G мрежата, които застрашават имунната система. Така твърди Нийл Костоф, който работи в престижния Georgia Institute of Technology, специалист е по космически технологии и е автор на над 200 книги и статии. Като последните му публикации са посветени почти изцяло на пагубното влияние върху защитните сили на човешкия организъм на електромагнитните полета на безжичните връзки Wi-Fi, 2G, 3G, 4G. И особено на мощната и безпощдна според учения към клетките на нашето тяло мрежа 5G.

Прочетена 514 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.