Новини

Как китайците построиха болница за 10 дена

Как китайците успяха да проектират и построят съоръжение толкова бързо, когато за строежа на много болници в други държави са нужни години, понякога дори десетилетие? Седем хиляди строителни работници, водопроводчици, електротехници и дърводелци работиха денонощно, за да сглобят двуетажното съоръжение с площ 600 000 квадратни метра. Строителите носеха защитни хирургически маски и бяха постоянно тествани за висока температура, за да се гарантира, че вирусът не се разпространява сред тях. Приблизително половината от болницата е изолатора с 30 отделения за интензивно лечение.

За да се сведе до минимум контактът между персонала и пациентите, съоръжението разполага с двустранни шкафове, свързващи коридорите със стаите за пациентите, така че персоналът може да доставя храна и лекарства, без да влиза в контакт с пациенти. В някои случаи роботи ще доставят лекарства и ще събират тестови проби вместо медицински сестри.

Подобно съоръжение бе построено в Пекин през 2003 г. по време на епидемията от SARS и в момента се реновира.

ВИДЕО СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА БОЛНИЦАТА

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us