Новини

Какъв кабинет ни готвят: Караджов в МРРБ

Всяка партия ще има вицепремиер и така те ще са общо петима. Кабинетът се очаква другата седмица. Днес вероятно Румен Радев ще връчи мандата на „Продължаваме промяната“ (ПП). Сред вицепремиерите освен лидерката (в оставка) на БСП Корнелия Нинова, се очаква да е и бившият депутат от Реформаторския блок – Гроздан Караджов (от квотата на „Има такъв народ“). За вице от ИТН се е спрягал и Димитър Гърдев, но не е било възприето. Същият пост ще има и Калина Константинова (ПП). Заместник министър-председател се очаква да бъде и Борислав Сандов („Демократична България“), а „най-вице“ – Асен Василев.
10-4-4-3 – новата формула на властта. Нинова – вице за държавните компании
Новото тук е Караджов, тъй като досега не бе предвидено ИТН да има вицепремиер. Какъв ще е ресорът му, обаче все още не е известно. Очаква се и да е министър на регионалното развитие. Преди седмици Камарата на инженерите по геодезия припомни на Караджов какво всъщност е кадастър.
Нинова ще отговаря за индустрията, Василев ще е и финансов министър, но и финансов вице. Константинова ще отговаря за административното управление и „ефективно управление“, Сандов – за климата. Ще е и министър на околната среда и водите.
„Надявам се да подпишем споразумението преди края на седмицата. Идеята е правителството да се коституира максимално бързо и също така залагаме 4-годишен мандат на управление“, посочи Василев пред медии в парламента.

Ето и кои са останалите спрягани имена за състав на кабинета:

Министър-председател – Кирил Петков

Министерство на здравеопазването – Асена Сербезова

Министър на образованието и науката – Николай Денков

Министър на вътрешните работи – Бойко Рашков

Министър на отбраната – Стефан Янев

Министър на иновациите и растежа – Даниел Лорер

Министър на земеделието – Стефан Бурджев

Министър на правосъдието – Надежда Йорданова

Министър на външните работи – Димитър Гърдев

Министър на електронното правителство – Божидар Божанов

Министър на транспорта – Николай Събев

Министър на социалната политика – Ирена Анастасова или Георги Гьоков

Министър на спорта – Радостин Василев

Министър на културата – Тодор Мечкарски

Mинистър на енергетиката – Александър Николов

Министър на туризма – Христо Проданов

Министерство на икономиката и индустрията – засега е неизвестно дали ще е при Нинова, или друг кадър на БСП ще го поеме.

 

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Започва укрепването на свлачището на тунел „Железница“
  Започва укрепването на свлачището на тунел „Железница“

  Започва укрепването на свлачището преди тунел „Железница” на автомагистрала „Струма”. За него вече има издадено разрешение за строителство. Засегнатият участък от неблагоприятните геодинамични процеси, установени

 • Птици оживяват като дронове
  Птици оживяват като дронове

  Странна идея е хрумнала на изследователи от Техническия университет в Ню Мексико в стремежа им да шпионират незабелязано. Те са решили да използват изпитаното изкуство

 • Деца молят за вода министъра с рисунки
  Деца молят за вода министъра с рисунки

  Деца от безводния Омуртаг подариха свои рисунки, които повече приличат на протестни плакати, отколкото на детски илюстрации, на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us