Новини

Камарата на строителите в България раздаде годишните награди

За 12-ти пореден път Камарата на строителите в България връчи наградите на най-добрите строителни компании в бранша. Престижната церемония се състоя по време на Годишния бал по повод Деня на строителя в НДК, Зала 3. Общо 36 компании бяха отличени за своите постижения в строителната практика. За първи път КСБ връчи и три специални награди в категориите „Цялостен принос в строителството“, „Най-динамично развиваща се компания“ и „Инвеститор в човешкия капитал“.

Домакините на тържественото връчване на наградите Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев приветстваха над 350 гости, сред които вицепремиерът Мариана Николова, председателят на Парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов,  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, депутати, ръководители на държавни агенции и ведомства, ръководствата на работодателските и браншови организации, водещи строителни фирми и др.

            „През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато сме единни и обединени, можем да определяме ясни правила в бранша.“, каза председателя на УС на КСБ Илиян Терзиев. По думите му само с общи усилия строителния бранш може да се противопостави на сивата икономика и нелоялната конкуренция. „През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Прогнозите ни за 2020 г. също са за растеж, предвид навлизането на програмния период в най-активна фаза.“, допълни Терзиев.   

            „Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти.  Ще се работи по близо 800 км. водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води.“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По думите й е започнала работа по много големи проекти, които трябва да се изпълнят качествено и в срок.

Златни награди в Първа група – строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено),  прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения получиха „Главболгарстрой“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗСК Монтажи“ ООД, съответно в раздели „големи строители“, „средни строители“ и „малки строители“.

При строежите от транспортната инфраструктура, ценните отличия получиха  „Трейс Груп Холд“ АД, „Симекс“ ЕООД и „Автомагистрали София“ ЕООД.

Златните призове в трета група –  строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени на „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД (големи строители), „ Т и Д Инженеринг“ ЕООД (средни строители) и „Протех“ АД (малки строители).

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златни статуетки получиха „Пайп Систем“ AД, „Мико – Д“ ООД и „КОЦЕВ и ЦВЕТАНОВ“ ООД.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us