Новини

„Капш Трафик Солюшънс“ ще правят тол системата в България

Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Консорциумът с участници „Капш Телематик Технолоджис България“ ЕАД, „Капш Телематик Сървисиз“, Полша, „Капш Трафикком“, Италия и „Капш Трафик Транспортейшън“, Испания, даде най-ниска цена за изграждането на системата – 149,997 млн. лева без ДДС, т.е. почти 180 млн. лева с ДДС.

Преди дни стана ясно, че ще бъдат отворени само две ценови оферти – на „Капш“ и на Консорциум „Тол България“ с участници „Телелинк“ ЕАД, „Сиенсис“ АД и „Сирма Солюшънс“ АД, чието предложение впоследствие беше за 193,5 млн. лева без ДДС, или над 232 млн. лева с ДДС.

Системата за събиране на таксите ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Водата на Земята е дошла от астероиди
  Водата на Земята е дошла от астероиди

  Анализът на състава на пробите от материя, донесени на Земята от астероида Рюгу в рамките на японска космическа мисия, подкрепя теорията за извънземен произход на

 • Използват карти извън контекст за дезинформация
  Използват карти извън контекст за дезинформация

  Климатоскептиците откриха ново средство за разпространение в социалните мрежи на съмненията в теорията за климатичните промени: като публикуват извадени от контекста метеорологични карти, навеждащи към

 • Човек от Оксфорд ще ръководи Пътна инфраструктура засега
  Човек от Оксфорд ще ръководи Пътна инфраструктура засега

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството от служебния кабинет арх. Иван Шишков назначи Иво Иванов за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Иво

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us