Новини

„Капш Трафик Солюшънс“ ще правят тол системата в България

Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Консорциумът с участници „Капш Телематик Технолоджис България“ ЕАД, „Капш Телематик Сървисиз“, Полша, „Капш Трафикком“, Италия и „Капш Трафик Транспортейшън“, Испания, даде най-ниска цена за изграждането на системата – 149,997 млн. лева без ДДС, т.е. почти 180 млн. лева с ДДС.

Преди дни стана ясно, че ще бъдат отворени само две ценови оферти – на „Капш“ и на Консорциум „Тол България“ с участници „Телелинк“ ЕАД, „Сиенсис“ АД и „Сирма Солюшънс“ АД, чието предложение впоследствие беше за 193,5 млн. лева без ДДС, или над 232 млн. лева с ДДС.

Системата за събиране на таксите ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • МВР и дрон заснеха строителството на АМ „Хемус“
  МВР и дрон заснеха строителството на АМ „Хемус“

  Строителството на автомагистрала (АМ) „Хемус“ е проверено от служители на полицията (МВР) в Ловеч. Това стана ясно от комисар Станимир Станев, който заедно с директора

 • Омбудсманът обсъди промените в ЗУТ
  Омбудсманът обсъди промените в ЗУТ

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Виолета Комитова запозна омбудсмана на Република България Диана Ковачева с подготвяни от ведомството промени в Закона за устройство

 • Микропластмасата влияе на климатичните промени
  Микропластмасата влияе на климатичните промени

  Микропластмасата във въздуха оказва влияние върху климатичните промени, откриха учени от Кентърбърийския университет в Крайстчърч, Нова Зеландия. Изследователите са анализирали ефектите от съдържанието на малки

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us