Новини

Кметът на София официално представи новия главен архитект

На пресконференция днес кметът на София Йорданка Фандъкова официално представи новия главен архитект на столицата Здравко Здравков. От него тя очаква да гарантира бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса. От своя страна арх. Здравков заяви намерението си за създаване на истински велотрасета, а не боядисани тротоари, опазване на паметниците на културата и интегрирани спирки.

Новоизбраният главен архитект на София ще проведе и вътрешен один на досегашната работа на Направление „Архитектура и градоустройство“ по време на досега заемащия поста арх. Петър Диков.

Сред предложените от Здравков промени са въвеждане на страндартни образци за всички районни администрации и уеднаквяване на длъжностната характеристика на райнните главни архитекти, създаване на звено за градско и пространствено планиране, осъществяване на координираност между районните администрации, създаване на нов уебсайт на НАГ и дигитализация на архива.

Арх. Здравко Здравко е завършил УАСГ 1997 г. Работил е като началник сектор „Градоустройство“ в община Плевен, бил е главен архитект на община Червен Бряг. От 2004 г. до момента е управител на архитектурно бюро „КВАДРА 04” ЕООД, а от януари 2015 г. и на ИНФРАКОНСУЛТ ГРУП ООД.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us