Новини

Книгите в брой 5/2018 г.

210620 b

Антарктида – студеният юг

Христо Пимпирев

ИК Авлига

Христо Пимпирев няма нужда от представяне, а книгите му си струват, защото работят като телепорт – пренасят читателя в далечния леден континент. Антарктида е най: най-студеният, най-ветровитият, най-високият и най-пустинният континент на Земята. Той гарантира силно преживяване, а такова е и личният дневник на човека, стигнал до обратната страна на Земята.

Нямаме никаква представа. Пътеводител в непознатата Вселена

213216 b

Хорхе Чам, Даниъл Уайтсън

ИК Изток-Запад

Знаем, че нищо не знаем. Една книга се опитва да ни каже нещо, което може и да научим, но пак няма да знаем достатъчно. Ето малко въпроси, които може и да намерят отговори: Защо Вселената има лимит на скоростта? Защо не сме изградени от антиматерия? Какво (или кой) атакува Земята с миниатюрни свръхбързи частици?Какво е тъмна материя и защо продължава да ни „игнорира“?

Нови разследвания

214353 b

Хорхе Луис Борхес

ИК Колибри

През 1925 г. Борхес се опитва да очисти зловещите конотации на испанската дума inquisicion и публикува своите Разследвания. Авторът включва този пръв есеистичен опит в своеобразен списък на забранени за преиздаване свои книги. Есетата в новия сборник са писани между 1934 и 1952 г. и разказват за обичайни борхесови теми време, безкрайност, Бог.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us