Новини

Комисията по регионална политика ще разглежда системата за събиране на тол таксите

На заседание в сряда (18.07.2018 г.) пред комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще бъде представена електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства и обща техническа допустима максимална маса над 3,5 т. (ТОЛ) и на база време за леки автомобили с обща техническа допустима максимална маса до 3,5 т. (електронна винетка).

Комисията ще разгледа и проекта за изменение и допълнение на Закона за пътищата, с който ще се регламентира въвеждането на тол таксите. Системата трябва да влезе в експлоатация на 16 август 2019 г. Шофьорите на леки коли с валидни винетни стикери след 1 януари 2019 г. ще трябва да заявят в пункт за продажба безплатното генериране на електронна винетка в рамките на месец. Законопроектът предвижда въвеждането на уикенд винетки. Периодът за тяхната активност все още подлежи на обсъждане.

В свое изказване в кулоарите на парламента регионалният министър Николай Нанков коментира, че уикенд винетката ще струва около 10 лв. – по-малко от седмичната, която е 15 лв.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine




От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us