Новини

Комитова откри нередности в строежа на магистралите

Държавното дружество „Автомагистрали“ е платило 84 млн. лв. авансово за ремонт по автомагистрала „Хемус“, обяви вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова при проверката си на място. От дружество „Автомагистрали“ последва светкавична реакция.
На мястото на Лот 5 от автомагистрала „Хемус“ трябва да бъде изграден пътен възел, който да свързва село Александрово и град Павликени. За целта преди година дружество „Автомагистрали“ е платило на фирма-изпълнител 84 млн. лв. – авансово, а работата трябва да се свърши след 4 години. Все още няма извадени дори разрешителни.
„Това е поредната фирма, която е получила огромен аванс през миналата година. Договорът е за 97 млн., от които са преведени 84 млн.. Договорът на фирмата е за 53 месеца. Предварително се знае, че оттук нататък 4 години и половина ще правим нещо, но още не сме го започнали. Нямаме проектна готовност, не знаем кога ще имаме разрешение за строеж, предполагаме, че ще е някога във времето“, посочи регионалният министър Комитова.
Комитова заяви, че предстоят срещи с всички фирми, получили авансови плащания и проверките няма да спират, няма да бъдат спрени и строежите по пътищата. Министърът ще настоява за смяна в ръководството на „Автомагистрали“, но докато това се случи ще работи със сегашното.
„В рамките на час съдът прецени, че моето искане е несъстоятелно. Намери се един любезен съдия и прецени, че г-н Беличев е много ценен за нашето търговско дружество. Съжалявам много, но моята логика е друга“, категорична е Комитова.
По-късно последва и реакция на „Автомагистрали“. В позиция от дружеството заявяват, че благодарение на авансовите плащания и фиксираните цени на материалите били спестени 79 млн. лева на държавата.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us