Новини

Концесиите за еко плажовете „Корал” и „Делфин” отворени

Процедурите за плажовете „Корал“ и „Делфин“, за които бяха обявени първите концесии за превръщането им в еко плажове, се прекратяват, защото офертите не изпълняват изискванията на МРРБ. Кандидатите не са се обосновали за т. нар. роялти ставка – цената, която концесионерът заплаща. Според министър Павлова, предложените параметри предвиждат 5000 души да ползват плажа, но предложените санитарно-хигиенни параметри не са удовлетворителни. Според Павлова, залаганите предварително огромен брой посетители водят до тотално грешно изчисление на финансовите потоци за приходи и разходи, чрез които се обосновава високата стойност роялти, която е част от критериите за оценка на потенциалните победители.

Павлова обеща, че ще стимулират предлагащите максимално ниска цена на чадърите и шезлонгите и по-голяма свободна площ.

Кабинетът определи концесионерите на морските плажове „СБА” в община Каварна, „Смокините – юг”, „Смокините-север“, „Каваците-север”, „Златна Рибка“, „Созопол-Буджака“ в община Созопол и „Козлука“ в община Несебър. Концесионерите са определени след проведени конкурси, а договорите влизат в сила от 1 януари 2016 г.

Общо 209 са Черноморските плажове с издаден акт за изключителна държавна собственост, от които 114 се стопанисват както следва. Неохраняемите плажове или частично охраняеми зони са 95.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us