Новини

Кръгла маса във Вашингтон за световния ден на геодезиста

На 21 март тази година във Вашингтон за първи път в световната история геодезистите от цял свят ще се обединят и ще отбележат заедно Световния ден на геодезиста. Съветът на европейските геодезисти (C LGE) е съорганизатор на събитието заедно с американското Национално общество на професионалните геодезисти (NSPS) и Международната федерация на геодезистите (FIG).

Тържествата ще започнат с кръгла маса в рамките на конференцията на Световната банка за преборване на бедността. Председателят на CLGE Морис Барбиери ще изнесе лекция на тема Ще променят ли новите технологии търсенето на геодезически услуги (Tomorrow’s Surveyors : Will New Data and Technologies Change the Demand for Surveyor Services). На кръглата маса ще участва и Владимир Крупа от Хърватия, който ще говори за новите начини за подготовка на геодезисти (New Ways for Training of Surveyors). Жан-Ив Пирло от CLGE ще коментира ролята на етиката и на професионалното поведение в сектора (Professionalizing the Sector: What Role for Professional Ethics and A Code of Conduct). Джеймс Каванак от Великобритания ще коментира дали има нужда от обновяване на геодезическите стандарти (Is There A Need for Reviewing Surveying Standards?). Никълъс Смит от Белгия ще обсъди предизвикателствата пред създаването на устойчива поземлена администрация за специални цели и  ролята на геодезистите в нея.

Както отбелязва Морис Барбиери в обръщението към геодезистите тази година, от сега нататък датата 21 март става световен празник, без значение кога точно се пада. Този ден ще съвпада и със седмицата на геодезиста в САЩ. Тази година Leica Geosystems ще подкрепят празнеството, което ще бъде от 18.00 до 20.00 ч в централата на Световната банка във Вашингтон.

Организаторите канят всички, които имат интерес, да заповядат на значимото събитие. Таксата за участие е $250 за ранни записвания и $400 за по-късно.

За някои изключителни членове на геодезическото общество могат да се поемат и разходите, отбелязват организаторите.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us