Новини

Мъск прави фабрика за бонбони

Илон Мъск не изглежда особено притеснен от проблемите на TEsla. Вместо това той прекарва времето си в спорове в социалните мрежи с други милиардери. В случая, той се скара с Уорън Бъфет и обяви, че обмисля да направи компания за бонбони, за да конкурира Бъфет, съобщава MotorAuthority.

Всичко започна преди няколко дни след като Мъск отказа да отговори на два въпроса на анализатори по време на конферентен разговор за финансовите резултати на Tesla. Мъск сметна въпросите за „скучни“, а по-късно ги обяви и за „абсурдни“. По време на същия разговор той критикува и компании, които имат много голяма стойност на бранда, името си или дейността си и това прави много трудно и дори невъзможно за конкурентите да се борят с тях. Това е техен своеобразен „ров около замъка им“, който ги защитава. Този термин е измислен от милиардера Уорън Бъфет.

Изглежда Бъфет е приел изказването на Мъск като насочено към него. Мъск заяви, че подобни „окопани“ компании са „глупави“ и пречат на темпото на иновациите. По време на годишната среща на Berkshire Hathaway Бъфет му отговори заявявайки: „Илон може да обръща нещата наопаки в някои сфери, но не мисля, че би искал да се конкурира с нас в бонбоните. Има някои доста добри „окопани“ компании. Да произвеждаш с най-ниски разходи например е доста важен „ров“, коментира Бъфет. Той допълва, че все пак има и компании, при които действително „окопаването“ е проблем, но не са толкова много.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us