Новини

Международен конкурс ще предложи решение за мястото на паметника на Съветската армия

Ще бъде обявен международен архитектурен конкурс в какво да се превърне пространството, където в момента се намира Паметникът на Съветската армия. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Нека световни и български архитекти да предложат решение, а на обществени обсъждания с гражданите ще решим какво точно ще има там, коментира Георгиев.

Без съмнение паметникът няма място там, взехме категорично решение и указахме на държавата да го премести, припомни председателят на СОС и отбеляза, че областният управител е натоварен да изпълни това решение.

Според него темата се използва  в навечерието на местните избори за „помпане на рейтингите“ на различни политици.

Георгиев каза още, че палатките, които в момента са пред паметника, са незаконни. Апелирам към политическите лидери, които са ги организирали, да предприемат необходимото да пазят здравето и живота на хората там, посочи той.

В коментар на информацията, че ръководителят на руския Следствен комитет е възложил образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската армия в София, Георгиев каза, че би посъветвал руските служби да се грижат за инцидентите и престъпленията на територията на Руската федерация. България е суверенна държава, имаме си достатъчно компетентни органи, които проверяват сигналите и предприемат мерки, заяви председателят на СОС.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us