Новини

Министър Плевнелиев: Строителите ни достойно минават през кризата


Сглобяваме план и изграждаме огромно количество обекти, за да дадем шанс на гражданите, на регионите и на държавата да има много по-качествена бизнес среда, която да даде възможност за работа, доходи и съответно инвестиции, обобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевналиев пред БНТ в средата на лятото. Той коментира и състоянието на строителния бранш и заключенията на доклада на консултантската компания EC Harris, според който строителството в Европа и САЩ ще навлезе в нова криза. Важните думички са стабилност и устойчивост и нива на устойчивост, за да има прогрес и растеж, подчерта министърът. Годините, в които строителните компании отказваха строителни поръчки, годините, в които предприемачите продаваха на една хартийка апартаменти, просто няма да се върнат, защото светът в следващите 10 години ще трябва да разчисти последствията от този неустойчив растеж, каза Плевнелиев.

Според министъра българските строители преминават през кризата по един много достоен, макар строителството да е най-засегната индустрия, чиито обеми у нас са намалени с около 40%. Инвестициите обаче в инфраструктура са приоритет на държавата и те не са намалели и непрестанно се увеличават, оптимистично заключи Плевналиев и похвали компанията „Главболгарстрой“, че печели поръчки в чужбина като строежа на Сметна палата в Прищина.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us