Новини

Министърът на регионалното развитие заедно с още трима подаде оставка

Четиримата министри от „Има такъв народ“ в настоящото правителство подадоха оставките си. Това са министърът на външните работи Теодора Генчовска,  министърът на енергетиката Александър Николов, регионалният министър Гроздан Караджов и спортният министър Радостин Василев.

Генчовска и Николов депозираха оставките си в понеделник, защото бяха на работно посещение извън страната. Василев и Караджов заявиха желанието си да напуснат постовете още през изминалата седмица.

Като причините за решението всички изтъкнаха, че са изцяло политически. Те са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота са излъчени, да напусне управлението на страната.

Те ще продължат да изпълняват функциите си по Конституция до избирането на техни наследници.

Припомняме, че през миналата седмица лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията и четиримата министри от ИТН ще подадат оставки.

„Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тая коалиция. Само че за разлика от „Продължаваме промяната“, аз не съм такъв. Така че изтеглям министрите на „Има такъв народ“ и слагам край на тая коалиция и на тая агония, това е“, категоричен беше той.

Изявлението на Трифонов дойде, след като министрите на ИТН напуснаха правителствено заседание. По неофициална информация поводът са били разногласия за актуализацията на бюджета.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us