Новини

МРРБ обвини бивш министър в лъжа

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ народен представител Гроздан Караджов разпространява откровени лъжи за възможните решения за доизграждането на автомагистрала „Хемус”, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). В студиото на „Говори сега” по БНТ на 15 юли 2023 г., според МРРБ той е изразил твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите.

За настоящото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е новина, че има тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на АМ „Хемус” и това ще оскъпи строителните дейности с 2 млрд. лв. Ако Гроздан Караджов разполага с такива тристранни споразумения, го призоваме да ги предостави на отговорните институции, казват от МРРБ.

От МРРБ обвиняват Гроздан Караджов, че в качеството си на министър на регионалното развитие в периода между декември 2021 г. и август 2022 г. не е предприел необходимите стъпки, с които да прекрати порочната практика на инхаус договорите. Бездействието му практически постави следващите ръководства на МРРБ в ситуация, в която държавата трябва да изпълнява тези споразумения, които порочно заобикалят ЗОП и оставят съмнения в обществото за неспазване на правовия ред в РБългария, казват още от МРРБ.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us