Новини

МРРБ с нови разкрития за злоупотреби в министерството

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще води преговори само със собствениците на пътностроителни и поддържащи фирми, които твърдят, че държавата им дължи пари. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова след поредния протест на работещи в дружествата днес.
Тя обяви, че в последните четири месеца МРРБ е преговаряло с четири различни групи хора, които като посредници са предавали различни неща на собствениците на фирмите. Комитова подчерта, че една от целите на новия подход в комуникацията е да се види кои са хората, които стоят зад фирмите.
От МРРБ обясниха, че за днес в 10.30 са били поканили собствениците на фирми, но снощи били информирани от браншовата организация, че те нямат да дойдат, защото си имат представители. „Следващата седмица започваме регулярни срещи с собствениците на фирмите, чиито работници протестират отвън. Да дойдат и да си уредят нещата“, призова Комитова.
Комитова посочи, че общо в строителния бранш в пазарни условия работят около 21 000 фирми. Двадесетина дружества, занимаващи се с пътно строителство и ремонти, обаче развивали дейност в непазарни условия с получаване на пари авансово и без обществени поръчки. „Дори сред тях има разделение, едни се ползват от тези привилегии, а други не и това разделение не сме го направили ние. Ние така го заварихме“, каза още министърът.
От МРРБ изнесоха и данни, според който претендиращите за над 800 млн. лева фирми до момента са получили аванси от 363 млн. лева за строежи, по които се работи. Допълнително и над 1.05 млрд. лв, за обекти, които в момента не се строят. Бяха дадени и разчети за конкретни фирми, според които отпуснатите от държавата пари са повече от исканите. „Тези пари би трябвало да са в техните каси. Не мога да си представя, че ги няма“, каза по този повод зам.-регионалният министър Иван Шишков.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us