Новини

МРРБ с нови разкрития за злоупотреби в министерството

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще води преговори само със собствениците на пътностроителни и поддържащи фирми, които твърдят, че държавата им дължи пари. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова след поредния протест на работещи в дружествата днес.
Тя обяви, че в последните четири месеца МРРБ е преговаряло с четири различни групи хора, които като посредници са предавали различни неща на собствениците на фирмите. Комитова подчерта, че една от целите на новия подход в комуникацията е да се види кои са хората, които стоят зад фирмите.
От МРРБ обясниха, че за днес в 10.30 са били поканили собствениците на фирми, но снощи били информирани от браншовата организация, че те нямат да дойдат, защото си имат представители. „Следващата седмица започваме регулярни срещи с собствениците на фирмите, чиито работници протестират отвън. Да дойдат и да си уредят нещата“, призова Комитова.
Комитова посочи, че общо в строителния бранш в пазарни условия работят около 21 000 фирми. Двадесетина дружества, занимаващи се с пътно строителство и ремонти, обаче развивали дейност в непазарни условия с получаване на пари авансово и без обществени поръчки. „Дори сред тях има разделение, едни се ползват от тези привилегии, а други не и това разделение не сме го направили ние. Ние така го заварихме“, каза още министърът.
От МРРБ изнесоха и данни, според който претендиращите за над 800 млн. лева фирми до момента са получили аванси от 363 млн. лева за строежи, по които се работи. Допълнително и над 1.05 млрд. лв, за обекти, които в момента не се строят. Бяха дадени и разчети за конкретни фирми, според които отпуснатите от държавата пари са повече от исканите. „Тези пари би трябвало да са в техните каси. Не мога да си представя, че ги няма“, каза по този повод зам.-регионалният министър Иван Шишков.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

 • Пътищарите и МРРБ се разбраха
  Пътищарите и МРРБ се разбраха

  Добра новина: диалогът между държавата и пътищарите бе възстановен. Разговорите за уточняване на детайлите по отношение на плащанията към компаниите, които извършват дейности по текущ

 • Мега протест на пътищарите, от МРРБ искат диалог
  Мега протест на пътищарите, от МРРБ искат диалог

  Спирането на парите за поддържане на пътищата ще доведе до образуване на огромни ями през зимата, в които хиляди хора ще потрошат колите си, коментират

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us