Новини

МРРБ ще бори миграцията на младите с образователна кампания

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще проведе образователно-информационна кампания на тема „Моят град е моята крепост“, в която деца от отделните общини и области на всички български региони ще се състезават, показвайки своите знания за историята, бъдещето и настоящето на техните градове.

Това обяви регионалният министър Николай Нанков по време на церемонията по откриването на годишното информационно събитие на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Министърът подчерта, че кампанията кореспондира с една от основните цели на правителството за балансирано развитие на регионите и ще започне да се изпълнява още в началото на 2018 г. с подкрепата на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

„Целта е не просто да привлечем интереса на младите и техните родители, но и да покажем как с провежданата регионална политика, свързана в максимална степен с полагането на грижи към подрастващото поколение, помагаме младите български граждани да остават по родните си места“, поясни Нанков.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us