Новини

МРРБ си обърка името

Министър Нанков поздрави строителите и изненада хората с отбелязването на 135 г. от създаването на МРРБ.

Справка на сайта на самото министерство показва, че действително първото министерство на строителството е създадено през 1882 г., но то не се е казвало Министерство на регионалното развитие и строителството, както отбелязва министър Нанков. Не е ясна и точната дата на създаването му.

Сегашното регионално министерство е създадено през далечната 1882 г. с Указ № 463 на Княз Александър І под името Министерство на обществените сгради, земеделието и търговията, а за министър е назначен Георги Вълкович.

Така или иначе поздравяваме всички от бранша с професионалния празник на строителя – Димитровден.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us