Новини

МРРБ ще направи кръпките по блоковете незаконни

Промени в Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) предвиждат санирането на парче от отделни собственици в блоковете да бъде незаконно. Обновяването ще е възможно единствено по цялостен общ проект на сградата.

Тези поправки в закона са подготвени от МРРБ, като според министър Лиляна Павлова кръпките освен, че загрозяват сградата, утежняват и конструкцията. „Трябва да има по-строг контрол за това как изглеждат сградите и как се остъкляват балконите, как изглеждат ремонтите вън и вътре в апартаментите“.

Павлова съобщи, че досега са санирани 50 сгради, а в момента се реализират още 180 сгради с европейско финансиране, има и 1000, одобрени по линия на програмата. До момента са финансирани и над 1500 училища и детски градини за енергийна ефективност.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us