Новини

Музиканти вдигат шум за глобалното затопляне

„Рейдиохед“, „Притендърс“, „Дека рекърдс“ – десетки британски изпълнители и звукозаписни компании лансираха движението „Музиката обявява извънредно положение“ във връзка с климата, за да се борят в полза на тази екологична кауза, предаде Франс прес.

В движението се включиха също легендарното звукозаписно студио „Аби роуд“, звукозаписните компании „Юнивърсъл мюзик Великобритания“, „Сони мюзик Великобритания“, „Уорнър мюзик Великобритания“, диджей Бонобо и формацията „Синематик оркестра“.

„Никога досега не е било толкова важно да се разбере сериозността на кризата, свързана с климата“, се казва в комюнике на движението. „Музиката обявява извънредно положение“ бе лансирано, за да позволи на сектора на музиката във Великобритания да обяви извънредно положение във връзка с климата и да поиска от правителството да реагира.“

Движението настоява Великобритания да е с нулеви въглеродни емисии още през 2030 г., т.е. 20 години по-рано в сравнение с целта, която миналия месец си поставиха британските власти.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us