Новини

МВР и дрон заснеха строителството на АМ „Хемус“

Строителството на автомагистрала (АМ) „Хемус“ е проверено от служители на полицията (МВР) в Ловеч. Това стана ясно от комисар Станимир Станев, който заедно с директора на МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов посетиха част от магистралата.

Проверката се извършва от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), част от нея  – в участъка на лот 4 и 5 от автомагистрала „Хемус“, е възложена и на служители от Окръжна дирекция на МВР (ОДМВР) – Ловеч. Директорът на ГДНП поясни, че по данни на министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) средствата, отпуснати за лот 4, са 75 милиона лв., от които 72 млн. са преведени на пловдивска фирма, още 91 милиона лева, от които 74 милиона са преведени на фирма подизпълнител на следващия лот 5.

От ОДМВР-Ловеч проверяват в детайли договорите, включително собствеността на терените, отчужденията, разрешението за строеж, наличието на наеми за техника и доставка на материали. „Целта ни е да проследим в детайли цялостното движение и усвояване на отпуснатите, преведени и усвоени до момента средства“, коментира главен комисар Станев.

Дрон обследва терена. Снимките ще се приобщят към документацията на проверката, по този начин ще се действа и за останалите участъци, стана ясно от думите на директора на ГДНП.

Станев увери, че инспекцията ще продължи с ускорени темпове, именно затова е ангажиран сериозен ресурс от служители на ГДНП и областните дирекции.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us