Новини

Най-големият лабиринт отвори за посетители

Най-големият лабиринт в света се намира в частен имот около Парма, Италия и вече отвори за посетители. Атракцията е с площ 8 хектара и дължина на коридорите близо 3 километра. Лабиринтът е изпълненото обещание на известния италиански издател и колекционер Франко Мария Ричи към негов близък приятел – писателя Хорхе Луис Борхес. Реализацията му отнема десетилетие.

За растителен вид е избран бамбука, който израства в пъти по-бързо от живия плет, използван в повечето лабиринти. Обходният пъзел е изграден от 200 хил. стръка, които достигат вече височина от 5 метра. Посещението на уникалната атракция струва 18 евро и включва и разглеждане на картинна галерия и изложба с редки книги и ръкописи.

Повече на сайта на лабиринта:

https://www.labirintodifrancomariaricci.it/?lang=en

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us