Новини

Нанков защити работата на миналия кабинет

Невярно и грешно е твърдението на служебното правителство, че магистрала „Хемус“ не е планирана. Има си подписани срокове и процедури, има си подробни устройствени планове.

Това обяви в студиото на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви бившият зам. регионален министър Николай Нанков по повод твърденията на служебния регионален министър Виолета Комитова за открити нарушения при процедурите за строежа на трасето на магистралата.

,,Само участъците 1, 2 и 3 от „Хемус“ бяха строени по наше време. За останалите участъци – 4, 5, 6, 7, 8 и 9 има готови проекти и бяхме в етап за започване на строителство през 2021 г.“, посочи още Нанков. Според него при управлението на ГЕРБ незаконно строителство не е имало – нито по АМ „Хемус“, нито другаде.

„Първо казваха, че нямало пари, а 500 милиона от „Хемус“ ги взеха и още не се знае къде са“, посочи Нанков. Преди него в студиото на Би Ти Ви беше заместник-министърът на регионалното строителство арх. Иван Шишков, който посочи, че построените до момента отсечки на АМ „Хемус“ са изградени незаконно, а в същото време авансово са дадени много пари, така че за това, което е изпълнено дотук, трябва да се направят анализи. „Тук възниква и интересният въпрос дали трябва да се плати за незаконно построеното“, попита Шишков и посъветва водещите да зададат този въпрос на Нанков.

Така на въпроса защо имотите през лотовете 4, 5 и 6 не са били отчуждени, Нанков отговори, че не знае и призна, че това е „странно“. Има един строител и това е държавната „Автомагистрали“ ЕАД. Питайте тях, отвърна Нанков.

По отношение на съмненията за качеството на строителството Николай Нанков уточни, че има строителен надзор и АПИ е институцията, която трябва да търси отговорност от „Автомагистрали“ ЕАД в случай на некачествено строителство.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us