Новини

Нанков защити работата на миналия кабинет

Невярно и грешно е твърдението на служебното правителство, че магистрала „Хемус“ не е планирана. Има си подписани срокове и процедури, има си подробни устройствени планове.

Това обяви в студиото на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви бившият зам. регионален министър Николай Нанков по повод твърденията на служебния регионален министър Виолета Комитова за открити нарушения при процедурите за строежа на трасето на магистралата.

,,Само участъците 1, 2 и 3 от „Хемус“ бяха строени по наше време. За останалите участъци – 4, 5, 6, 7, 8 и 9 има готови проекти и бяхме в етап за започване на строителство през 2021 г.“, посочи още Нанков. Според него при управлението на ГЕРБ незаконно строителство не е имало – нито по АМ „Хемус“, нито другаде.

„Първо казваха, че нямало пари, а 500 милиона от „Хемус“ ги взеха и още не се знае къде са“, посочи Нанков. Преди него в студиото на Би Ти Ви беше заместник-министърът на регионалното строителство арх. Иван Шишков, който посочи, че построените до момента отсечки на АМ „Хемус“ са изградени незаконно, а в същото време авансово са дадени много пари, така че за това, което е изпълнено дотук, трябва да се направят анализи. „Тук възниква и интересният въпрос дали трябва да се плати за незаконно построеното“, попита Шишков и посъветва водещите да зададат този въпрос на Нанков.

Така на въпроса защо имотите през лотовете 4, 5 и 6 не са били отчуждени, Нанков отговори, че не знае и призна, че това е „странно“. Има един строител и това е държавната „Автомагистрали“ ЕАД. Питайте тях, отвърна Нанков.

По отношение на съмненията за качеството на строителството Николай Нанков уточни, че има строителен надзор и АПИ е институцията, която трябва да търси отговорност от „Автомагистрали“ ЕАД в случай на некачествено строителство.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

 • Пътищарите и МРРБ се разбраха
  Пътищарите и МРРБ се разбраха

  Добра новина: диалогът между държавата и пътищарите бе възстановен. Разговорите за уточняване на детайлите по отношение на плащанията към компаниите, които извършват дейности по текущ

 • Мега протест на пътищарите, от МРРБ искат диалог
  Мега протест на пътищарите, от МРРБ искат диалог

  Спирането на парите за поддържане на пътищата ще доведе до образуване на огромни ями през зимата, в които хиляди хора ще потрошат колите си, коментират

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us