Новини

NASA обяви астронавтите за първия частен космически полет

NASA обяви четиримата астронавти, които ще се включат в първия частен космически полет, който ще се състои през 2017 г. Това са Робърт Бенкен, Ерик Боу, Дъглас Хърли и Сънита Уилямс.

Американската авиокосмическа агенция финансира разработката на частни космически апарати като за целта през септември 2014 г. сключи договори със SpaceX и Boeingна стойност 6.8 млрд. долара. Компанията на Елон Мъск SpaceX усъвършенства кораба си Dragon, като включи система за аварийно спасяване в началната фаза на изстрелването, докато Boeing проектират изцяло нов кораб CST-100.

Транспортните системи са за работа с Международната космическа станция (МКС) без зависимост от руските ракети носители. Опитът от тяхното приложение ще помогне и за разработването на апарати за полети в дълбокия космос.

Следващи мисии на двете компании с т. нар. „комерсиални екипаж“ може да се осъществят, ако е демонстриран поне един успешен полет на управляем апарат с поне един астронавт на NASA на борда. Ракетата и системата за космически полети трябва да може да бъде изстреляна, да маневрира в орбита и да се скачи с МКС и всичко да завърши с безопасно приземяване.

След установяване на успешното покриване на необходимите изисквания двете компании ще може да извършват от 2 до 4 пилотируеми мисии до МКС.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

 • Пътищарите и МРРБ се разбраха
  Пътищарите и МРРБ се разбраха

  Добра новина: диалогът между държавата и пътищарите бе възстановен. Разговорите за уточняване на детайлите по отношение на плащанията към компаниите, които извършват дейности по текущ

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us