Новини

НАСА показа радарни изображения на геоглифите в Наска

Американското Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) публикува снимки направени с помощта радара UAVSAR (Uninhabited Aerial Vehicle Synthetic Aperture Radar) на прочутите геоглифи в региона на Наска, южната част на Перу. Инструментът е монтиран на борда на самолет, който е извършил два полета с продължителност десет минути за целите на заснемането.

С помощта на получените изображения перуанците ще могат да създадат каталог на датиращите отпреди хиляда години геоглифи. Към днешна дата са известни около 30 700 рисунки и геометрични фигури, както и 13 000 линии. Историята за произхода и целта им е противоречива.

Припомнете си статията за фотограметрично документиране и визуализация на линиите в Наска в Палпа Перу публикувана в списание „Геомедия“ през 2011 година.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us