Новини

Наследници на Данте скочиха срещу циментов завод


Граф Пиералвизе Серего Алигиери, който е наследник на италианския поет Данте Алегиери, се противопостави срещу изграждането на нов цех за рециклиране на отпадъци в местния циментов завод. Алегиери са производители на прочутото вино „Валполичела“ край Верона. Според тях строежът на завода ще замърси околната среда и ще доведе до разваляне на качеството на продукцията.

Новият проект предвижда строителството на пещ с 95-метров комин, в която при температура 2000 градуса да се изгарят промишлени отпадъци, като отделената топлинна енергия се използва за нуждите на циментовото производство.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us