Новини

НДК сред най-непрактичните сгради в света според Файненшъл таймс

Националният дворец на културата (НДК) в София е в класацията на Файненшъл таймс за най-непрактичните сгради в света. НДК попада в една графа с централата на ФБР във Вашингтон (сградата Хувър), Европарламента в Страсбург, музея „Макси“ в Рим, ЖП гарата Шинюку в Токио, Комплекса Барбикан в Лондон и др.

Грандиозното здание на НДК, навяващо за комунистическия режим в България, е описано като едно от най-популярните места за събития в столицата. Трудност за посетителите е ориентирането сред лабиринта от слабо осветени коридори, мраморни стълби, ескалатори и зали, въпреки наличието на указателни табели.

Цялата класация ще намерите тук.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us