Новини

Нов софтуер показва задръстванията. Теглете!

Агенция „Пътна инфраструктура“ се сдоби с нов софтуер, който ще предоставя актуална информация за трафика по републиканската пътна мрежа в реално време. Системата бе представена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя обясни, че разработеният по проект на агенцията и финансиран със средства от Оперативна програма „Техническа помощ“ софтуер ще дава актуална информация за състоянието на пътищата, за това дали има затворени участъци за ремонт или поради инциденти, както и за състоянието им през зимния сезон. Министърът уточни, че той е напълно безплатен и може да се ползва от мобилни телефони, таблети и персонални или преносими компютри.

Вече имаме интерактивна база данни и свързаност между МРРБ, АПИ, 28-те областни пътни управления и гражданите на територията на цялата страна, каза Павлова и допълни, че системата съдържа информация както за републиканските пътища с обща дължина 20 000 км, така и за още 20 000 км общински участъци. Така базата данни ще дава достъп до информация за всички 40 000 км пътища, подчерта тя.

Тази система е на 100% обърната към гражданите, коментира министърът и съобщи че досега гражданите са сигнализирали за проблеми по пътната инфраструктура министерството чрез телефон, имейл или социалните мрежи, както и Ситуационния център на АПИ на номер 0700 130 20. Ще разчитаме на подкрепа от страна на гражданите, но ги призоваваме да не злоупотребяват, подчерта тя.

Адресът е lima.api.bg и се изисква регистрация с имейл.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us