Новини

Обсъждат небостъргачите и трафика на „Диалози за София“

На 27 юни (сряда) ще се проведе първото издание на “Диалози за София”. Ще се разгледат темите за небостъргачите и трафика. Събитието е организирано като част от процеса по създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на града – „Визия за София“. Поредицата „Диалози за София“ ще имат за цел да покажат значението на взаимовръзките между различни тенденции и градоустройствени практики в града, да представят обобщението на наличните данни, и да предизвикат и модерират информиран диалог, въвличайки представители на различни заинтересовани страни, и събирайки различни мнения в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения, които да залегнат във „Визия за София“.

В дискусията следващата седмица ще участват: Любо Георгиев, ръководител на екип Визия; Калоян Карамитов, координатор на направления Градска среда и Транспорт в екип Визия; Ина Вълканова, координатор за контакт с бизнеса в екип Визия; Здравко Здравков, главен архитект на Столична община; Евгени Крусев, заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации” на Столична община – oчакваме потвърждение; Виктор Чаушев – член на УС на сдружение “Градски транспорт и инфраструктура; Таня Косева – председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради; Хавиер Меренак – основател и вице президент на TELUS International Europe Europe.

Събитието ще бъде модерирано от Ива Таралежкова и Диaна Андреева от форум „Гражданско участие“. В отворената дискусия участие ще вземат гостите в залата, екип Визия, представители на администрация, бизнес, НПО, изследователски институти, медии, граждани.

Програма на събитието:

17:30 – 18:10 – Посрещане и регистрация

18:10 – 18:15 – Откриване – Любо Георгиев

18:15 – 18:35 – Презентация на Калоян Карамитов и Ина Вълканова на темите “Небостъргачи и придвижване”

18:35 – 19:35 – Отворена дискусия

Повече материали по темата има на интернет страницата на „Визия за София“ на адреси:

https://vizia.sofia.bg/2018/06/15/business_areas/
https://vizia.sofia.bg/2018/06/20/sofia_mobility/.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us