Новини

Очакват подобряване на икономиката на Германия

Ключов икономически показател в Германия неочаквано се е подобрил през април, информира ДПА.
Центърт за европейски икономически изследвания Цет Е Ве (ZEW) съобщава, че индексът му за икономическото доверие е скочил със 77,7 пункта до 28,2 пункта.
Показателят е изготвен на основата на анкета сред 300 експерти от банки, застрахователни компании и финансовите отдели на определени корпорации за прогнозите им за идните шест месеца.
Повишението е много по-силно от очакваното. Експертите очакваха леко подобрение до минус 42 пункта.
Оценката на Цет Е Ве за ситуацията в момента обаче се е сринала с 48,4 пункта до минус 91,5 пункта. Очаква ше се понижение до 77,5 пункта.
Експертите от финансовите пазари започват да виждат светлина в края на много дълъг тунел, отбелязва ръководителят на института Ахим Вамбах.
Въпреки това не се очаква положителен растеж до третото тримесечие на 2020 година, а производството вероятно няма да се върне на нивата от преди кризата преди 2022 година, допълва той.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us