Новини

Омбудсманът обсъди промените в ЗУТ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Виолета Комитова запозна омбудсмана на Република България Диана Ковачева с подготвяни от ведомството промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ). В срещата участваха също заместник-министър Иван Шишков и членове на екипа на омбудсмана.

Готвените от МРРБ изменения са свързани с прилагането на регулацията за имоти при изпълнението на инвестиционни проекти в градска среда.

Целта ни е регулиране на процеса и облекчаване на гражданите, инвеститорите и общините, подчерта министър Комитова. Ковачева отбеляза, че по-рано тази година е сезирала Конституционния съд във връзка с действащите в момента разпоредби.

Комитова и Ковачева обсъдиха и промяната на Наредбата за техническите паспорти на строежите, направена от МРРБ, в резултат от която такива ще се съставят само при ремонт или реконструкция на съществуващи частни сгради, а не задължително за всички.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us