Новини

Оправят пътя до Кръстова гора за Кръстовден

Преди по-малко от месец поехме ангажимент за пълна рехабилитация на пътя от Юговското ханче през Лъки за Кръстова гора. До 15 септември, за Кръстовден, ще рехабилитираме най-тежките 20 км от третокласния път, а до края на годината и останалите 20 км. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който присъства на светата литургия за празника Успение Богородично в катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив.
По отношение на пътя за Мулдавския манастир Нанков коментира, че първият ангажимент е свързан с довеждането на водопровода, след което ще бъде изграден и пътят. Водопроводът ще струва около 800 хил. лв. Малко над 2 млн. лв. ще бъде изграждането на изцяло нов път, така че и този ангажимент ще изпълним, допълни Нанков. В момента се процедира подробният устройствен план за водопровода, като има и изработен проект.
Нанков припомни, че се работи по едни от най-тежките инфраструктурни проблеми на Пловдив и Пловдивския регион. Той даде пример с работата по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, обявената обществена поръчка за Източен обход на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе. Изграденото преди по-малко от три месеца кръгово кръстовище ще прерасне в пътен възел.
Над 110 млн. лв. инвестираме в пътната инфраструктура в и около Пловдив само в рамките на тази година, посочи той. По думите му водният цикъл на града върви добре, като ВиК Пловдив е обявило обществената поръчка за големия колектор за 80 млн. лв., с което ще се подобрят значително екологичните условия, пречистването и отвеждането на отпадни и дъждовни води в града.
Проектите ще доведат до подобряване качеството на живот в Пловдив и региона, както и повишаване привлекателността му за инвестиции и инвеститори.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us