Новини

Определиха сградата на годината, Караджов раздаде награди

„Много е лесно да се раздават награди в добри времена, когато икономиката процъфтява и всеки има възможност да развихри фантазията и таланта си в изграждането на сградата на своите мечти. Трудно е в кризисни времена като сегашните, не защото няма недостойни кандидати. А защото всеки, който е успял да оцелее и да продължи да работи в условията на галопиращи цени, несигурни международни пазари, разколебани клиенти и непрекъснато променящи се правила, заслужава да бъде поощрен“.

Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов при откриването на церемонията по връчването на наградите в Националния конкурс „Сграда на годината“.

Заместник министър-председателят подчерта, че конкуренцията в строителния бранш е голяма, като просперират онези, които успеят да преодолеят обстоятелствата. Той оправи пожелание при следващото издание на конкурса оптимизмът да е надделява и да се говори не за кризата и поробените от нея проблеми, а за обществото, в което искаме да живеем ние и децата ни. „Защото няма съмнение, че българските архитекти, инженери и строители ще играят съществена роля в неговото изграждане“, подчерта Гроздан Караджов.

Вицепремиерът връчи две награди в категорията „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение“ от конкурса, който се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Отличията получиха католическата църква „Рождение на Блажена Дева Мария“ в гр. Белене и Суперкомпютърния център петаскейл България.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us