Новини

От днес бюрото по труда с над 8 000 нови работни места

В началото на тази седмица  над 8 000 нови свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда.
 
Това съобщи директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов, като подчерта, че незаети работни места има в сектора на услугите и транспорта. Ангелов напомни, че постоянно има свободни работни места при добри условия на труд и заплащане, но трудно се намират желаещи за превоз на пътници, превоз на товари, международен и национален транспорт.
 
От началото на годината служителите в Бюрата по труда са съдействали на над 23 000 хора до 29 години за намиране на работа, като 5 000 младежи са ангажирани в програми, финансирани с европейски средства и пари от бюджета. 
 
От началото на годината с над 10 000 младежи нивото на безработицата сред тях е спаднало.
 

Автор

admin

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us