Новини

Отбелязват 135 години „Борисова градина“ с „Алея на птиците“

С работилница, посветена на птиците, и тематично обучение за разпознаване на птици за деца ще бъде открита новата „Алея на птиците“ в столичния парк „Борисова градина“ тази събота (14 октомври) от 11 часа. Събитието е част от кампанията на Столична община за отбелязване на 135 години от създаването на най-големия парк в града.

Табели, които разказват за най-характерните и най-любопитните навици на птиците, обитаващи парка, ще бъдат разположени по една от централните му алеи, която се намира покрай стадион „Българска армия“, успоредна на бул. „Цариградско шосе“ (в близост до популярното заведение „Маймунарника“). В рамките на инициативата ще бъде обособено и място за хранене на птици, на което всеки желаещ ще има възможност да се опита да нахрани сам, от ръката си, птица в парка.

Работилницата за направа на хранилка за птици от подръчни материали и обучението на деца за разпознаване на птици ще бъдат проведени от специалистите от Българското дружество за защита на птиците и ще продължат от 11:00 до 14:00 часа на обособена локация покрай „Алеята на птиците“. Участие могат да вземат всички деца на възраст между 3 и 12 години, като единственото условие е всеки да си донесе празно пластмасово шише и 2 молива.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us