Новини

Първата 3D принтирана офис сграда ще бъде в Дубай

Градът на най-високата сграда в света, както и нагледен пример за ултрамодерна архитектура, ще се сдобие с още един първенец. В Дубай ще бъде изградено първото 3D принтирано офис здание. Устройството, високо 6 метра, ще издигне постройката от 186 кв. м. плас по пласт за няколко седмици.

Сградата ще служи за временен офис за служителите на намиращия се в близост „Музей на бъдещето“. В нея ще се помещава изложба посветена на триизмерното принтиране.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us