Новини

Първата цялостна снимка на Земята от 43 години насам

NASA публикува детайлна снимка на Земята, направена от 1.6 милиона километра разстояние от камерата на сателита Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), която е заснела Земята в цял размер. Това за последно е правено през 1972 г. от космическия кораб Аполо 17, но за момента остава единствената снимка направена от човек. От тогава досега фотографиите на Земята са правени от множество изображения, защото никой друг апарат или кораб не се е отдалечавал достатъчно, за да хване в един кадър нашата планета.

Публикуваното изображение е направено на 6 юли и показва Северна и Централна Америка.

Спътникът DSCOVR бе изстрелян през февруари тази година и има за цел да изследва климата на Земята, влиянието на слънчевия вятър и изригванията на Слънцето.

Очаква се от септември подобни изображения да се получават ежедневно, като от NASA ще ги качват на специална страница от 12 до 36 часа след приемането им.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us