Новини

Първият български сателит ще бъде изстрелян тази вечер

Американската аерокосмическа компания SpaceX вече е готова да изстреля първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1. По план ракетата Falcon 9 трябва да изстреля сателита в 21:10 ч. българско време. 70-метровата ракета е в позиция за изстрелване от 11:10 ч. българско време днес.

В рамките на прозорец от 2 часа прогнозите за извеждането на сателита в орбита с за благоприятно време надеждност 90%. Изстрелването може да се наблюдава онлайн на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=Y8mLi-rRTh8.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us