Новини

Павлова раздаде грамоти на собствениците на първия саниран блок

Четвърт милион българи се довериха на Националната програмата за енергийна ефективност и вярвам, че броят им ще се увеличи, защото тя е насочена към всички български граждани, независимо дали те живеят в малки или големи общини. Така се похвали министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на първия саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в Благоевград. Павлова връчи на домоуправителя на блок 36 в ж.к. „Ален мак“ грамота за първи саниран блок и поздрави собствениците за смелостта и доверието.

„Искам да благодаря на всички, които живеят в тази сграда, на всички благоевградчани и най-вече на кмета на града, че типично за този край на войводи, не повярвахте на лъжите и инсинуациите, бяхте смели и наистина Благоевград и специално блок 36 в ж.к. „Ален мак“ станаха емблема на Програмата за саниране “, заяви Лиляна Павлова.

Благоевград ще санира 125 блока, като освен тях мерки за енергийна ефективност се въвеждат в още 13 сгради по програмата с европейско финансиране.

От януари по новата програма с европейско финансиране ще могат да кандидатстват по-малките блокове и тухлените сгради, като за това са отделени 300 милиона лева.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us