Новини

Павлова: Строим язовири за питейна вода 20 години по-късно

След 20 години в България отново започваме да строим язовири за питейна вода, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при официалното подписване на договор за строителството на яз. „Пловдивци“ и пречиствателна станция за питейни води към него. От страна на изпълнителя договорът беше парафиран от Георги Харизанов. Проектът се финансира чрез заемно споразумение между България и Световната банка по Проект за развитие на общинската инфраструктура. Водният обект се намира на 17 км от Рудозем до село Пловдивци. Общата стойност на проекта е 47,4 млн. лв. и ще подобри водата на 30 хиляди души. Язовир „Пловдивци“ трябва да бъде построен за 900 дни след откриване на строителната площадка, а крайният срок за завършване е юни 2017 г.

Фирмата изпълнител е консорциум „Пловдивци“ с руско участие „Зарубежводстрой“, испански партньори „Арема“ и български строители „ГБС-Инфраструктурно строителство“.

Предвижда се строителството на яз. „Луда Яна“, на стойност 50 млн. лв., да започне през пролетта на следващата година. Тогава трябва да стартира и рехабилитацията на стената на яз. „Студена“ с индикативна стойност 30 млн. лв.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us