Новини

Петя Аврамова е новият регионален министър

Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на приемствеността и на три приоритета, които ще спазвам в работата си – ефективност, качество и контрол.

Това каза в кулоарите на Народното събрание днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като встъпи в длъжност и добави, че за нея ще бъде ценно да получи подкрепата на досегашния министър Николай Нанков и да има възможността да използва неговите знания и опит, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Петя Аврамова заяви, че ще разчита на професионализма, опита и компетентността на всички служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Ще работя съвместно с общините в Република България, с бранша, със съсловните организации и вярвам, че с ангажираността на всички и на законодателната власт ще успеем да свършим работата, която ни предстои за облагородяване на нашата държава, за добра градска среда и добри пътища“, подчерта регионалният министър.

Николай Нанков изказа своята увереност, че Петя Аврамова ще се справи добре с очертаните приоритети. „Изключително съм щастлив, че оставяме подредена къща на добър стопанин“, каза той и изрази готовност да помага.

По-късно, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи на новия регионален министър екипа на ведомството.

Междувременно в свое изказване в кулоарите на парламента Цветан Цветанов намекна, че Николай Нанков може да стане заместник-министър в МРРБ. Думата за конкретното назначение на бившия министър ще бъде на министър-председателя Бойко Борисов, но според Цветанов „това ще бъде едно добро решение, за да може действително да се продължи това, което е по сроковете, както за тол системата и разбира се, по всички програми, които са свързани с „Региони в растеж““.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us