Новини

Плажът край сараите на Доган част от кадастралната карта

Плажът край „летните сараи“ окончателно вече е част от кадастралната карта. В свое решение, Върховният административен съд е отхвърлил жалбата на фирма „Стрейтлайн“, представлявана от арх. Калин Тихолов.

Още през декември, Бургаският административен съд отхвърли жалбата на дружеството. От „Стрейтлайн“ атакуваха заповедта на Агенцията по кадастър, която обявяваше ивицата за плаж. Дружеството твърди, че има правен интерес, защото има сгради на въпросния терен. А именно – помещение до плажа, което се ползва за охрана и сграда на самия плаж, за която Община Бургас е издала заповед за събарянето като незаконна постройка. Този документ също се обжалва.

Според решението на бургаския съд, което се потвърждава и от върховната инстанция, първата сграда запазва предназначението си и това не им дава правно основание да се разгледа жалбата им. За тази на плажа, магистратите посочват, че тя не е вписана и не е доказана собствеността им, така че и са нея нямат правно основание и оставят жалбата им без разглеждане, а заповедта на кадастъра – в сила.

Определението на съда е окончателно.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us