Новини

Подредиха топ места за екотуризъм


Екологичният туризъм става все по-бързо развиващо се направление в този отрасъл на бизнеса и до шест години може да достигне оборот от 470 милиарда долара годишно, показват данните на Международното дружество по екотуризъм.

Списание „Форбс“ направи класация на най-добрите „зелени“ маршрути в света, предпочитани от привържениците на активния отдих сред природата, без да се нанасят вреда на растителния и животинския свят. В първата десетка на екологичните туристически дестинации влизат Компас Кий – частен остров от Бахамския архипелаг, където посетителите могат да общуват с добродушни акули във водата, богатият на пещери остров Санта Крус от Галапагоските острови, сафари в Кения и рафтинг по праговете нарека Алсек в Аляска.

На любителите на пътешествия „Форбс“ препоръчва наблюдение на птиците на Карибските острови и пеши туризъм по хималайските хребети на Непал и Тибет. Пътеките на екологичния туризъм водят към девствената бразилска „водна страна“ Пантана и към вулканите на Коста Рика. Те разкриват приказния подводен живот на Индонезия и тайните на гигантските костенурки на Гренада. Интересното е, че екологичните пътешествия въпреки отдалечеността си излизат значително по-евтино от плажната почивна в хотелите all inclusive. Изданието отбелязва, че американският турист харчи средно по 66 долара, отдъхвайки в чужбина, и 88 долара – на територията на САЩ.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us