Новини

Показаха инвестициите в НДК с нестандартна арт експозиция

Директорът на НДК Мирослав Боршош показа промените в конгресния център през последните две години с нестандартна арт експозиция от индустриални и технически материали. Експонатите онагледяват дейностите и инвестираните до момента средства в подготовката за Председателството на Съвета на ЕС. Общата стойност на ремонтните дейности за пригодяване на комплекса за домакинството ни ще бъде е 35 млн. лв., като до момента са преведени половината от тях.

През последните две години са вложени 3.9 млн. лв. в дигитално заснемане на Двореца, съставяне на технически паспорт на сградата, изработване на идеен проект за преустройството й, обследване за енергийна ефективност и въвеждане на допълнителни мерки, нови енергоспестяващи осветителни тела, текущи ремонти в и около сградния фонд, фасадно осветление и др. Значителна част от средствата са инвестирани и в създаването на знаковите нови пространства на Двореца – ДНК, Театър „Азарян“, „Перото“, които са готови да посрещнат културната програма на Председателството.

Около 4 млн. лв.са инвестирани в нова конгресно-конферентна техника и с близо още толкова е направено първото авансово плащане към фирмата-строител.

Новият етап на преустройството на НДК започна в началото на декември и ще приключи през септември 2017 г., а по думите на Боршош – Дворецът ще се превърне в най-модерния културен и конгресен център у нас.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us