Новини

Показаха космически дрон

Русия разработва свръхзвуков космически кораб за многократна употреба. Руският космически самолет ще бъде снабден с един двигател „Бриз-M” – руска космическа ракета, която се използва от 2000 г. и е проектиран да лети на височина до 160 км и скорост до 7 Мах (8642 км/ч), предава Futurism. Дронът е предназначен за многократна употреба, с продължителност на живота поне 50 полета.

Руска компания, наречена ISON, е получила милиони рубли финансиране от националните фондации за научни изследвания. Според Юри Бахвалов, генерален директор на ISON, всички компоненти ще бъдат произведени и сглобени в Русия. Схемите, предоставени от ISON, показват, че за началния етап на полета ще се използва специален самолет – носител. След това дронът ще ускори почти вертикално, за да влезе в космоса. На Земята ще се завърне и приземи с парашут.

Плановете напомнят на системата на Virgin Galactic, която извежда своя космически кораб VSS Unity на височина от 15 000 метра, преди да го освободи. VSS Unity на Virgin достигна рекордна височина от 82,7 километра през декември.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us