Новини

Посетител на музей падна в арт инсталация

Посетител на експоцизиция на британския скулптор Аниш Капур в Португалия, озаглавена „Слизане в преддверието на ада“, падна през отвора на арт инсталацията. Възрастният италианец е получил наранявания на гърба заради спускането си в 2,5-метровата дупка. Той е бил откаран в болница, след което е бил изписан.

Творбата на Капур представлява стая, в средата на която има истинска дупка с дълбочина 2.5 метра. Заради черната боя, с която е покрита подземната част на инсталацията, отворът изглежда като нарисуван черен кръг на пода.

През 2016 г. британският скулптор придоби изключителните права върху най-черния материал на света „Вантаблек“. Той може да поглъща 99,96 процента от ултравиолетовата и инфрачервената светлина. Ефектът се постига с милиони въглеродни нанотръбички.

Инсталацията „Слизане в преддверието на ада“ е създадена през 1992 г. – много преди Капур да придобие правата за „Вантаблек“. В момента достъпът до творбата е временно спрян от съображения за безопасност, както и за да се поправят щетите, нанесени от падането на италианеца.

dv1Iri 1

Схема на творбата на Капур

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us