Новини

Празнична програма и свободен вход в Националният военноисторически музей на 6 май

В Деня на храбростта и Българската армия, 6 май, Националният военноисторически музей организира празнична програма със свободен вход. Тогава музеят ще работи от 10 до 18 часа. Специално за празника ще бъде представена фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията.

В традиционната атракция „Експонатите оживяват“ тази година посетителите ще имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“, подвижен радиовисотомер ПРВ-11 „Вершина“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“.

Отново в духа на традицията на отбелязване на Гергьовден от 12 часа на 6 май посетителите ще могат да опитат боб чорба, приготвена от истински военен готвач в полеви условия.

Празникът ще бъде отбелязан и във филиалите на националния музей за военна история – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба във Варна, и Музея на авиацията в Крумово. Като в последния отново със свободен достъп посетителите ще могат да разгледат самолетите Су-22 и Ан-14.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us